Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Березень » 22 » Легалізація заробітної плати – завдання загальнонаціонального масштабу
13:59
Легалізація заробітної плати – завдання загальнонаціонального масштабу

Людина завжди мріє про майбутнє та сподівається на краще. Це стосується всіх сторін нашого життя. Але, багато хто з громадян відчуває невпевненість у завтрашньому дні, оскільки є чимало таких суб’єктів підприємництва, які свідомо ігнорують закони, і, насамперед, це стосується виплати заробітної плати. Не секрет, що деякі суб’єкти господарювання, розраховуються з найманими працівниками готівкою, а документально в податковому обліку відображають мінімальну заробітну плату.

Тому, на сьогодні  легалізація заробітної плати, оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками – завдання загальнонаціонального масштабу. Адже від рівня заробітної плати найманих працівників залежать надходження податку з доходів фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. Саме тому проблема наповнення бюджету є гострою і вимагає особливої уваги. Негативними явищами, що впливають на надходження до бюджету податку з доходів фізичних осіб, є використання роботи незареєстрованих найманих працівників, виплата заробітної плати  «в конвертах», або в розмірі, нижче за законодавчо встановлений мінімум.

Працівниками Костянтинівської ОДПІ постійно проводиться консультаційна і роз’яснювальна робота у цьому напрямку. У засобах масової інформації та  мережі Інтернет вже неодноразово наголошувалось - людина, яка отримує заробітну плату у конверті, позбавлена соціальних гарантій. Той, хто отримує "тіньову" зарплату позбавлений оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги по вагітності та пологах; виплати допомоги у зв’язку з втратою непрацездатності у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання; виплати допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи; одержання пристойної пенсії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством. Крім того, нелегальна робота - це відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантії на безпечні і здорові умови праці, гарантованого права на відпочинок.

Кожен громадянин повинен знати, що відповідальність за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з доходів у вигляді заробітної плати, відповідно до норм ст.168 Податкового кодексу України, несе працедавець (самозайнята особа), який виплачує такі доходи на користь платника податку. І з цього приводу громадяни не повинні боятись повідомляти органи податкової служби  про випадки отримання заробітної плати «у конверті». Повідомити про таке порушення Костянтинівську ОДПІ громадяни можуть за номером телефону: 6-17-97.

Досягнення нової якості життя наших співвітчизників потребує гармонійного балансу інтересів суспільства, держави і бізнесу, соціальної відповідальності суб’єктів господарювання. Громадяни мають знати, що держава захищає їхні соціальні та матеріальні інтереси лише на величину трудового внеску, тобто легально отриманої зарплатні та сплачених податків та внесків до соціальних фондів.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 486 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz