Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Найбільше єдиного податку в місцеву казну платять фізичні особи
09:49
Найбільше єдиного податку в місцеву казну платять фізичні особи

Як повідомили в Костянтинівській ОДПІ, впродовж січня – вересня 2016 року платники податку, що працюють на спрощеній системі оподаткування, спрямували у місцеві бюджети 18,8 млн. грн. єдиного податку.

Із загальної суми надходжень значну питому вагу – 12,5 млн. грн. становлять кошти, сплачені  фізичними особами – підприємцями. Підприємства з початку року спрямували до бюджету 1,3 млн. грн. єдиного податку. Також суттєво поповнили скарбниці місцевих громад і сільгосптоваровиробники Костянтинівського району – 5 млн. грн.

Нагадаємо, відповідно до статті 293 Податкового кодексу України ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць: для першої групи платників єдиного податку - у межах до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати; для другої групи платників єдиного податку - у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі 3 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість; 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Для 4-ї групи  - розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії земель, їх розташування та становить (у відсотках бази оподаткування):

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (крім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди) - 0,81;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,49;

- для багаторічних насаджень (крім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях) - 0,49;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - 0,16;

- для земель водного фонду – 2,43;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди, - 5,4.

Переглядів: 241 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz