Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Податкова досвідченість – головна запорука сплачених податків
17:44
Податкова досвідченість – головна запорука сплачених податків

Вже другий місяць триває кампанія по декларуванню доходів громадян, отриманих у 2010 році. Головною відмінністю цьогорічної кампанії від попередніх є те, що для обчислення податку з доходів фізичних осіб за звітний 2010 рік застосовуються норми Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб», а процедура подання громадянами декларації відповідає вимогам Податкового кодексу України.

Саме тому, головне завдання податківців – це забезпечення інформування кожного громадянина про його обов’язок чи його право на подання декларації.

Обов’язок у громадянина виникає у тому разі, коли він у звітному 2010 році отримував доходи не від податкових агентів та без оподаткування (доходи (прибутки), які не підлягали оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті (пп. 8.1.3 Закону № 889); іноземні доходи (пп. 9.9.1 Закону № 889);  доходи від особи, яка не мала статусу податкового агента (тобто доходи, отримані від нерезидента, фізичної особи, яка не є СПД, або особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність)  (пп. 8.2.1 Закону № 889)). 

Правом на подання декларації може скористуватися громадянин, який бажає отримати податковий кредит. Такі декларації подають особи, які сплачували за навчання, проценти за іпотечним кредитом, страхові внески, мали витрати із штучного запліднення, здійснювали пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, переобладнували у 2010 році власний транспортний засіб на використання біопалива.

Особливу категорію декларантів, яким в обов’язковому порядку слід подавати податкову декларацію, складають сільські жителі, які отримали у власність і самотужки оброблюють земельні паї. Оскільки не кожен мешканець Костянтинівського району має можливість подолати кілька десятків кілометрів для того, щоб дістатися податкової інспекції і задекларувати свої доходи, Костянтинівською ОДПІ створено пересувний консультаційний пункт з мобільною бригадою, до якої увійшли фахівці відділу справляння майнових податків управління оподаткування фізичних осіб і відділу масово- роз’яснювальної роботи та звернень громадян. За раніше затвердженим і доведеним до населення графіком, мобільна бригада відвідує населенні пункти району, роз’яснює порядок декларування доходів, новації у податковому законодавстві, положення Податкового кодексу України і на місці приймає декларації від селян.

Так, 2 лютого 2011 року костянтинівські податківці завітали до Олександро-Калинівської сільської ради, де провели зустріч з мешканцями сіл Олександро-Калиново і Яблунівка, відповіли на всі запитання громадян й прийняли від них декларації про доходи за 2010 рік.

            Податкова досвідченість – головна запорука сплачених податків. Тому зустрічі, які вже стали традиційними, будуть продовжуватися і надалі.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 476 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz