Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2016 » Грудень » 29 » Про шляхи погашення податкової заборгованості
10:50
Про шляхи погашення податкової заборгованості

В Костянтинівській ОДПІ нормами Податкового кодексу, передбачено, що платники податків зобов’язані сплачувати належні суми податків і зборів в строки та у розмірах, встановлених Податковим кодексом та Законами з питань митної справи. Так, згідно статті 87 Податкового кодексу- джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь – яке майно такого платника податків, власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані, як позика (кредит), а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів. Відповідно до ст.95 Податкового кодексу контролюючі органи здійснюють за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Момент виникнення податкового боргу, відповідно до норм Податкового кодексу, пов’язується виключно із закінченням строків для сплати податкового зобов’язання, визначеного платником податку самостійно або узгодженого податкового зобов’язання у випадку, коли таке податкове зобов’язання не сплачене та не оскаржене платником податку у встановлені Податковим кодексом порядку та строки.

Податковий кодекс, зазначила податківець, містить спеціальні правила щодо застосування певних процедур під час стягнення коштів з рахунків платників податків та продажу їх майна, що перебуває у податковій заставі.

Костянтинівська ОДПІ нагадує, що важливо виконувати свій обов’язок вчасно, адже за несплату податків кожен платник несе відповідальність! Від повноти та своєчасності сплати податків, рівномірного їх надходження до бюджету протягом звітного періоду залежить економічне зростання нашої країни, забезпечення соціальних гарантій громадян.

Переглядів: 290 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz