Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2017 » Травень » 25 » Шановні громадяни! Перед придбанням автомобілів з іноземною реєстрацією зважте всі наслідки цієї покупки!
09:31
Шановні громадяни! Перед придбанням автомобілів з іноземною реєстрацією зважте всі наслідки цієї покупки!

Останнім часом на дорогах України з’явились транспортні засоби з реєстрацією іноземних країн. Згідно з інформацією, що міститься на деяких інтернет-сайтах, українцям на «вигідних» умовах пропонується придбати автомобілі з іноземною реєстрацією. Таких пропозицій, з різними варіантами обрання митних режимів (транзиту або тимчасового ввезення) більш, ніж достатньо.

Враховуючи той факт, що вартість автомобілів в Україні суттєво вища, ніж у країнах Європейського Союзу, а технічний стан автомобілів, які були у використанні в країнах ЄС набагато кращий, на відміну від автомобілів, що експлуатуються на дорогах України, всі ці обставини спонукають українців замислитись над придбанням автомобілів з іноземною реєстрацією.

На даний час в мережі Інтернет можна зустріти пропозиції та поради, які надаються «знавцями справи» з приводу законних способів придбання транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України. Однак, перед придбанням зазначених автомобілів майже ніхто не попереджає громадян України про те, що всі ці транспортні засоби ввезені на митну територію України у відповідному митному режимі (транзиту або тимчасового ввезення) та з певними обмеженнями щодо їх використання на території України.

Згідно з Митним кодексом України зазначені митні режими передбачають звільнення або повне умовне звільнення від сплати митних платежів на період дії такого звільнення та при дотриманні умов, у зв'язку з якими його надано. Тобто звільнення або повне умовне звільнення від сплати митних платежів надається на строк транзиту (5 або 10 діб) або на строк тимчасового ввезення (як правило до 1 року).

Притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення митних правил, а саме за порушення строків транзиту або тимчасового ввезення, не позбавляє особу обов’язку щодо вивезення транспортного засобу за межі митної території України.

До того ж знаходження транспортних засобів на території України після спливу строків митних режимів транзиту або тимчасового ввезення насамперед свідчить про використання цих транспортних засобів в інших цілях, ніж ті, у зв’язку з якими було надано пільги щодо сплати митних платежів.

За таке порушення передбачено накладання адміністративного стягнення у розмірі 300% несплаченої суми митних платежів, які складаються з мита, акцизного податку та податку на додану вартість (ст. 485 Митного кодексу України).

Варто відзначити, що саме «дороге розмитнення» підштовхує громадян України до придбання автомобілів з іноземною реєстрацією. Шукаючи «легку здобич» громадяни можуть позбутися не тільки автомобіля, але й іншого майна, що буде реалізоване виконавчою службою для примусового стягнення накладеного штрафу.

Донецька митниця ДФС спільно з правоохоронними органами постійно здійснює роботу в напрямку виявлення осіб, які використовують транспортні засоби в інших цілях, ніж ті, у зв'язку з якими було надано пільги щодо сплати митних платежів.

Так, з початку 2017 року, у зв’язку із притягненням винних осіб до адміністративної відповідальності за порушення митних правил, передбачених ст. 485 Митного кодексу України, стягнуто штрафних санкцій на загальну суму понад 2,7 млн гривень.

Обґрунтованість притягнення митницями осіб до адміністративної відповідальності за такі порушення неодноразово підтверджувалась постановами апеляційних адміністративних судів різних областей, а також Вищим адміністративним судом України.

Переглядів: 315 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz