Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Що втрачає працівник який погоджується на «конверти»?
15:34
Що втрачає працівник який погоджується на «конверти»?
Заробітна плата працівників – показник рівня добробуту їх життя. З розвитком ринкових відносин до нас прийшло та набуло рис повсякденності таке поняття як заробітна плата в «конверті».
Не оформлення трудових відносин, неофіційні (тіньові) виплати заробітної плати призводять до соціальної незахищеності працівників. Як правило, значна частина роботодавців виплачує найманим працівникам, з якими не оформлено трудовий договір, заробітну плату меншу розміру мінімальної, встановленої законодавством.
Що втрачає працівник який погоджується на «конверти»? - при досягненні пенсійного віку - трудовий стаж; - право на відпустку і відпускні за час щорічної відпустки; - грошову допомогу за невикористану відпустку; - суму індексації заробітної плати у зв'язку із зростанням цін; - доплату за роботу в нічний час, за наднормативні роботи і роботу у святкові дні; - допомогу по тимчасовій непрацездатності у випадку хвороби, а жінки ще і допомогу по вагітності і пологах; - оплату і саму відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; - щомісячну допомогу у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання, а також одноразову допомогу (у тому числі родині у випадку смерті працівника); - вихідну допомогу (середньомісячну зарплату) при звільненні через скорочення штатів; - допомогу по безробіттю, розмір якої залежить від офіційного заробітку; - будь-яку можливість повернути через суд належні працівнику суми, компенсації і взагалі висунути будь-які претензії роботодавцеві; - можливість отримати кредит; - можливість скористатись податковим кредитом за навчання, іпотеку або соціальне страхування.
Виплати неофіційної заробітної плати, не оформлення належним чином трудових відносин, є порушенням трудового законодавства та тягне за собою притиснення прав працівників.
Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 506 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz