Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Січень » 14 » Щодо прес-конференціїї на тему «Податковий кодекс України - реформаторський документ»
12:37
Щодо прес-конференціїї на тему «Податковий кодекс України - реформаторський документ»
12 січня 2011 року першим заступником начальника ОДПІ Сосновською Ольгою Анатоліївною проведено прес-конференцію для місцевих ЗМІ на тему: «Податковий кодекс України - реформаторський документ». Податковий кодекс сьогодні активно вивчається платниками податків, фахівцями податкової служби.
Для роз’яснення норм Податкового кодексу України та практики його застосування, у Костянтинівській ОДПІ створено постійно діючий консультаційний центр. За отриманням консультації щодо норм застосування Податкового кодексу України можна звернутися за телефоном: 6-17-94. Фахівці відділу масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян інспекції, тільки у грудні 2010 року провели для платників податків п’ять семінарів, а графік проведення семінарів на 1 квартал розміщено на веб-сайті інспекції.
Одне з головних завдань Податкового кодексу – мінімізація суб’єктивного впливу податківців на процеси адміністрування податків. І саме для цього передбачено подання середніми та великими платниками податків звітності та копій записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку. Це надасть змогу запровадити електронний сервіс для платників податків, а саме – електронне інформування платника про автоматичне бюджетне відшкодування, про допущені ним помилки при складанні декларації, надання платнику інформації про виявлені розбіжності між його даними і даними контрагентів з пропозицією виправити помилки без застосування штрафів.
Також передбачено надавати платнику інформацію щодо стану його розрахунків з бюджетом (наявність переплат, податкового боргу, бюджетного відшкодування). Податковим кодексом за органами державної податкової служби закріплено право у ході контрольно-перевірочної роботи здійснювати контроль за дотриманням трудового законодавства, оскільки питання виплати заробітної плати в «конвертах» залишається дуже важливим і актуальним, та впливає на повноту надходжень до бюджету податку з доходів фізичних осіб.
Переоцінити шкоду, яку наносить виплата заробітної плати «в конвертах», практично неможливо, оскільки це не тільки втрати місцевих бюджетів, але й соціальні проблеми офіційно не оформлених працівників, які стають повністю беззахисними перед працедавцем.
Податкові органи, при проведенні роботи з платниками, піклуються не лише про наповнення бюджету, а і про майбутнє громадян України, тому постійно проводять роботу, направлену на викорінення такого негативного явища як виплата заробітної плати «в конвертах».
Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 519 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz