Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2017 » Березень » 30 » З 1 квітня 2017 року змінився порядок надання податкових консультацій
10:34
З 1 квітня 2017 року змінився порядок надання податкових консультацій

З 1 квітня 2017 року змінюються,в правила надання індивідуальних податкових та узагальнюючих консультацій.

По-перше зменшено термін для надання відповіді контролюючим органом на звернення платника податків з 30 до 25 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення.

Окрім того, уповноважена особа органу, який цю консультацію надає, може прийняти рішення про продовження строку розгляду звернення, але не більше 10 календарних днів, та письмово повідомити про це платнику податків.

Звернення у письмовій формі повинно містити такі обовязкові реквізити:

· найменування для юридичної особи або прізвище, імя, по батькові для фізичної особи;

· податкову адресу;

· номер засобу звязку та адресу електронної пошти, якщо такі наявні;

· код згідно з ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

· зазначення, в чому полягає практична необхідність отримання податкової консультації;

· підпис платника податків;

· дата підписання звернення.

На звернення платника податків, що не відповідає цим вимогам, податкова консультація не надається, а надсилається відповідь у порядку та строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян».

За вибором платника податків індивідуальна податкова консультація надається в усній або письмовій формі.

При цьому, індивідуальна податкова консультація, надана в письмовій формі, обовязково повинна містити:

· назву – податкова консультація;

· реєстраційний номер в єдиній базі індивідуальних податкових консультацій;

· опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, зазначених у зверненні платника податків;

· обґрунтування застосування норм законодавства;

· висновок з питань практичного використання таких норм законодавства.

Індивідуальна податкова консультація, надана в письмовій формі, підлягає реєстрації в єдиній базі індивідуальних податкових консультацій та розміщенню на офіційному веб-сайті ДФС, без зазначення найменування (прізвища, імя, по батькові) платника податків, коду згідно з ЄДРПОУ (реєстраційного номера облікової картки) та його податкової адреси.

Усі платники матимуть безоплатний та вільний доступ до даних єдиної бази індивідуальних податкових консультацій на офіційному веб-сайті ДФС України.

Індивідуальні податкові консультації і надалі надаватимуть в усній формі контролюючі органи та державні податкові інспекції, а у письмовій формі – контролюючі органи в АР Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональні територіальні органи, центральний органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Щодо узагальнюючих податкових консультацій, то їх надаватиме Мінфін. Вони підлягатимуть оприлюдненню на офіційному веб-сайті Мінфіну протягом 5-ти календарних днів з дня їх надання.

Податкові консультації, надані у письмовій або електронній формі до 31 березня 2017 року (включно), звільняють платника податків від відповідальності (включаючи фінансову (штрафні санкції та/або пеню), за діяння, що містять ознаки податкового правопорушення, вчинені до 31 грудня 2017 року (включно).

З 1 січня 2018 року індивідуальна податкова консультація, надана контролюючим органом у письмовій або електронній формі до 31 березня 2017 року (включно), не підлягатиме застосуванню.

 

Переглядів: 280 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz