Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2012 » Грудень » 19 » Заробив гроші? Сплатив податки? Відпочивай спокійно!
12:01
Заробив гроші? Сплатив податки? Відпочивай спокійно!
Наприкінці 2012 року за матеріалами, зібраними ВПМ ДПІ у м. Краматорську Донецької області ДПС, порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків посадовою особою одного з підприємств м.Костянтинівка.
Директор одного з підприємств, розташованих в м.Костянтинівка, при наданні послуг з будівництва та капітального ремонту будівель, вводячи в оману посадових осіб підприємств - заказників, протягом 2008-2009 років, укладав договори на виконання вказаних робот з ними у якості підрядчика. Тісно співпрацюючи з «фіктивними» підприємствами, використовуючи їх документи, вказана особа документально відображала виконані об’єми будівельних робот, як виконані СГД – субпідрядниками, що мають ознаки фіктивності.  Фактично, до виконання вказаних робот він долучав створені ним же будівельні бригади, частина працівників яких була оформлена на підприємстві певним чином, а частина не була оформлена. Працівникам вказаних будівельних бригад директор сплачував заробітну платню грошовими коштами, без відображення їх у бухгалтерському обліку підприємства, без донарахування та сплати відповідних податків. Також він придбав при проведенні вказаних будівельних робіт будівельні матеріали за готівкові кошти, у бухгалтерському обліку відображаючи їх придбання по завищеним цінам у СГД, з ознаками «фіктивності». Подібним способом він проводив використання спеціальної будівельної техніки, з власниками якої він розраховувався готівковими коштами. Таким чином фактичні витрати підприємства – підрядника були набагато меншими ніж суми отриманих коштів від СГД – замовника будівельних робіт. Переведені в готівку грошові кошти, зменшені на суму фактичних витрат привласнювались ним. 
Таким чином, при проведенні вказаних фінансово-господарських операцій директор підприємства ухилився від сплати податків на загальну суму біля 2 млн. грн., що є особливо великим розміром, так як в п’ять тисяч та більше разів перевищує установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.          
По кримінальній справі проводиться досудове слідство.
 
Начальник ВПМ – перший заступник
начальника ДПІ у м. Краматорську
полковник податкової міліції                                                                В.М. Поліщук

 

Переглядів: 431 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz