Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Червень » 16 » Брифінг першого заступника начальника Костянтинівської ОДПІ Ольги Сосновської
10:13
Брифінг першого заступника начальника Костянтинівської ОДПІ Ольги Сосновської
      В Костянтинівіській ОДПІ першим заступником начальника інспекції Сосновською Ольгою Анатоліївною 1 червня 2011 року проведено брифінг для представників регіональних засобів масової інформації. Під час зустрічі обговорювались перспективи роботи інспекції  та першочергові завдання.  Ольга Анатоліївна звернула увагу на те, що проводиться конкретна робота  по підвищенню  податкової віддачі і збільшенню надходжень платежів до бюджету від підприємств, які використовують схеми  мінімізації чи ухилення від оподаткування.  
      Одним із напрямків у роботі інспекції є проведення заходів щодо легалізації робочих місць. «Ми не заважатимемо сумлінним платникам, а зосередимо увагу до тих суб'єктів, які виплачують зарплату  менше  середнього рівня» наголосила Ольга Сосновська.  
      Користуючись нагодою, звернута увага платників - експортерів  щодо  наявності можливостей та умов для автоматичного відшкодування ПДВ при дотриманні визначених умов та критеріїв.
      Також, проводиться робота щодо залучення платників до подання звітності в електронному вигляді. Адже більшість із платників переконалися, що це зручно і вигідно та переваги, перевірені часом, беззаперечні.  
      З 1 квітня 2011 року  відповідно  положень  Податкового кодексу почав діяти розділ Податкового кодексу, присвячений податку на прибуток  підприємства. Норми податкового кодексу наблизять  податковий та бухгалтерський облік. Змінений порядок  визначення доходів та витрат. Зменшиться з 25 % до 23 % ставка податку на прибуток, але  при цьому збільшена база оподаткування цим податком. Крім того,  істотно зміняться норми амортизації; підприємствам одних галузей  будуть надані пільги, іншим - податкові канікули.  Відмічено, що введений в дію  розділ Кодексу  стосується  не тільки платників  податку на прибуток, але і "спрощенців". Відповідно  до норм Податкового кодексу  не включаються  до складу витрат,  при визначенні  оподатковуваного прибутку, витрати, понесені у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг)  та інших матеріальних і  нематеріальних активів у фізособи  - підприємця, який сплачує єдиний податок та перебуває на спрощеній системі оподаткування (крім витрат, понесених у зв'язку з придбанням товарів, робіт, послуг у платника  єдиного податку  який здійснює діяльність в сфері інформатизації).
       Доведено, що  в інспекції проводиться виховна робота з молоддю. Результати щорічного конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей» свідчать про те, що активна участь школярів у конкурсі  покращує сприйняття значення та місце податків у житті країни, поліпшує позитивний імідж державної податкової служби, а також дає можливість молоді  реалізувати свої творчі здібності.
       Підсумовуючи результати зустрічі, перший заступник начальника зазначила, що робота податківців  ведеться різностороння та  направлена   на наповнення бюджетів, покращення фінансування бюджетної сфери та вирішення важливих соціальних програм.

Відділ МРР та звернень громадян ОДПІ

Переглядів: 499 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz