Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2012 » Травень » 17 » Бухгалтери витрачатимуть на податкову документацію в півтора раза менше часу, - О.В. Клименко
14:53
Бухгалтери витрачатимуть на податкову документацію в півтора раза менше часу, - О.В. Клименко
До кінця року бухгалтери українських підприємств витрачатимуть в півтора раза менше часу на формальності, пов’язані з оподаткуванням.
Про це заявив Голова ДПС України Олександр Клименко під час спільної прес-конференції ДПС України та аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers в Україні.
 «Ми давно заявили курс на перетворення нашої служби з фіскального відомства на сервісне. І поступово, за допомогою експертів світового рівня, переходимо від ідеї та гасла до ґрунтовної концепції, до детального плану роботи, яким має керуватися будь-який співробітник ДПСУ – від голови до інспектора», - зауважив він.
За пропозиціями фахівців визнаної у світі аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers, які працюють зараз над розробкою стратегії розвитку ДПСУ, саме сервісні функції мають бути покладені в основу перетворень у податковій сфері. Сьогодні на податковий облік витрачається 657 годин робочого часу бухгалтера на рік, і за цим показником Україна займає 175-е місце у рейтингу Світового банку Paying Taxes.
«Такою є, на жаль, наша стартова позиція. Ми не приховуємо цієї проблеми і не прикрашаємо дійсність. Всі наші зусилля спрямовані на виправлення ситуації. І одним з першочергових завдань визначено скорочення витрат часу платників на роботу з податковою документацією», - додав О. Клименко.
Голова ДПСУ висловив сподівання, що підвищення позицій Україні у міжнародних рейтингах сприятиме зростанню інвестиційної привабливості нашої держави.
«Використовуючи в роботі рекомендації міжнародних аудиторів, ми тим самим формуємо для бізнес-спільноти чіткий та зрозумілий сигнал: наповнення бюджету «будь-якою ціною» – не є головною метою роботи податкових органів України. Це лише похідна від наших сервісних функцій. А в центрі уваги для нас – платник податків, основний замовник наших послуг, наш роботодавець», - підкреслив Олександр Клименко.
Прес-служба ДПС України
Переглядів: 385 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz