Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Лютий » 23 » Черговий сеанс «гарячої лінії» з начальником відділу податкової міліції Костянтинівської ОДПІ Віктором Коритним
18:21
Черговий сеанс «гарячої лінії» з начальником відділу податкової міліції Костянтинівської ОДПІ Віктором Коритним

Начальником відділу податкової міліції Коритним Віктором Олександровичем 22.02.2011р. проведено сеанс «гарячої лінії». Тема «Гарячої лінії»: «Завдання підрозділу податкової міліції в умовах дії Податкового кодексу України». У ході «гарячої лінії» були задані актуальні питання, що стосуються основних положень  Податкового кодексу України, завдань та функцій податкової міліції. На всі поставлені питання були надані вичерпні відповіді. 

1.Чи передбачено участь податкової міліції у перевірках суб’єктів підприємницької діяльності з питань дотримання трудового законодавства, порядка нарахування та виплати заробітної плати?        

Виконуючи завдання Президента та Уряду України податкова міліція приділяє особливу увагу питанням легалізації заробітної плати, боротьби з виплатою її у «конвертах»  та сплати податку з доходів фізичних осіб до бюджету. З прийняттям Податкового кодексу України питання боротьби з виплатою заробітної плати «в конвертах», як атрибутом тіньової економіки, набирає нових обертів.

Податковим кодексом визначено, що саме роботодавець (юридична або самозайнята особа, яка використовує найману працю фізичних осіб на підставі укладених трудових договорів) несе обов’язки з виплати заробітної плати, нарахування, утримання та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, передбачені законодавством.

2.За яку суму заниження податків настає кримінальна відповідальність?

На теперішній час кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків настає при встановленні суми ухилення у розмірі 434,5тис.грн.

3. Які фінансові санкції передбачені за порушення податкового законодавства при введенні  в дію Податкового кодексу України?

Пунктом 7 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу ХХ Податкового кодексу України, передбачено, що штрафні санкції за порушення податкового законодавства за період з 1 січня по 30 червня 2011 року застосовуються у розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.

                                                    Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 460 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz