Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » До уваги платників ПДВ!
15:41
До уваги платників ПДВ!
   Проектом Податкового кодексу передбачено нові вимоги до формування податкового кредиту з ПДВ, а саме обов’язкова реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. При здійсненні операцій з поставки товарів (послуг), платник податку – продавець товарів (послуг) зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до Єдиного реєстру податкових накладних є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.
   Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України. Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних. Відсутність факту реєстрації платником податку-продавцем податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов’язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.
   Вже не однократно наводились аргументи переваги надання податкової звітності в електронному вигляді, тому не будемо наводити їх ще раз. Зазначимо тільки, що введення єдиного реєстру податкових накладних - це ще один крок до переведення документообігу у електронний вигляд.
Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 553 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz