Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Серпень » 12 » Думай про майбутнє
12:43
Думай про майбутнє

            За статистикою, на гарний настрій людини більш за все впливає гідний рівень її заробітної плати. Але дуже прикро, що отримуючи сьогодні чесно зароблені гроші, мало хто звертає увагу  на  спосіб їх отримання – з каси чи з «конверту». Якщо старше покоління ще переймається своїм офіційним статусом на підприємстві чи фірмі, пенсійними відрахуваннями і відповідним записом у трудовій книжці, то молодь переважно воліє просто отримувати зароблені гроші, особливо не турбуючись про своє майбутнє.

            Наведемо один випадок із життя… Молода дівчина по закінченні навчання деякий час працювала бухгалтером у невеликій фірмі за непогану зарплату. Щоправда, трудову книжку їй не оформляли, а чесно відпрацьовану заробітну плату видавали «у конверті». Втім, на такі дрібниці дівчина до певного часу уваги не звертала. Адже робота їй подобалася, а гроші платили вчасно. Ідилія тривала майже два роки. За цей час дівчина  вийшла заміж і незабаром була вимушена звільнитися через вагітність. Поява дитини - радість для кожної сім’ї. А ось про те, які витрати за цим стоять, здогадуються далеко не всі майбутні батьки. Звести «дебет з кредитом» у майбутніх витратах - завдання непросте. Складний період починається, тільки-но майбутня мама йде в декрет. Звісно, працедавець зобов’язаний у цей час виплачувати декретні. Але, якщо значну частину зарплати видають "у конверті", розраховувати на пристойну суму марно. Законна допомога (зокрема виплати за декретну відпустку) не нараховуватиметься, оскільки офіційно ця людина є особою, яка тривалий час не працювала. Директор фірми лише розвів руками: мовляв, – офіційно ви у нас не значилися…

            Багато працівників радіють грошам без вирахувань за «темними» відомостями і не замислюються, що працедавець не турбується про високий рівень доходів свого персоналу, а паразитує на їх становищі. Звичайно не від доброго життя платники податків погоджуються отримувати заробітну плату в "конверті". Та все ж таки, шановні громадяни, ідучи працювати за наймом, усвідомте просту істину: отримуючи неофіційну заробітну плату ви позбавляєте себе соціальної захищеності. Слід пам’ятати, що зарплата в "конверті" сьогодні - це  життя без гарантій та впевненості завтра.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 545 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz