Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Березень » 25 » Громадська рада – один з інститутів громадянського суспільства
14:12
Громадська рада – один з інститутів громадянського суспільства

Прозорість і відкритість у роботі органів державної влади є одним з важливих чинників на шляху України до євроінтеграції.

Саме тому діяльність Костянтинівської ОДПІ направлена сьогодні на налагодження партнерських відносин з платниками податків, підвищення їх інформованості, удосконалення процедур обслуговування платників податків.

На засіданні громадської ради, проведеної в Костянтинівській ОДПІ наприкінці березня поточного року, з представниками бізнесу і громадськості обговорювались питання, пов’язані з новими умовами ведення бізнесу, визначеними Податковим кодексом України.

Зокрема, учасники зустрічі звернули увагу на зменшення з 1 квітня 2011 року ставки податку на прибуток підприємств, запровадження автоматичного відшкодування ПДВ, перевагами якого вже у березні змогли скористуватися сумлінні платники податків, дійшли згоди щодо зручності подання звітності в електронному вигляді. Особливо яскравим прикладом переваг електронного звітування, як зазначили представники бізнесу, став процес подання декларацій з податку на доходи фізичних осіб. Оскільки більшість платників податків - юридичних осіб звітують засобами мережі Інтернет, проблеми черг для них взагалі не буває. 

Податківці ознайомили присутніх з послугами, які надаються сьогодні платниками податків в Костянтимнівській ОДПІ. Це – і створення «куточка платника» - спеціального робочого місця з підключенням до мережі Інтернет, де будь-який платник податків у будь-який час має змогу подати звітність в електронному вигляді; і запровадження проведення, крім семінарів і тренінгів, майстер-класу із вивчення порядку заповнення декларацій з окремих видів податків із застосуванням сучасної відеотехніки; і можливість ознайомлення з відеороликом із змінами у податковому законодавстві, пов’язаними із набуттям чинності Податковим кодексом України, який транслюється по телевізору у холі інспекції; і створенням у місцевих друкованих виданнях рубрики «Нотатки платникам податків», і плідну співпрацю з місцевою телекомпанією «Скіф-2», яка не тільки доводить мешканцям міста і району про результати діяльності податкової служби, а ще й дає можливість телеглядачам  поспілкуватися у прямому ефірі з керівництвом Костянтинівської ОДПІ.

 За результатами засідання громадської ради, її учасники дійшли згоди про необхідність продовження проведення роз’яснювальної роботи щодо положень Податкового кодексу України, в тому числі із залученням засобів масової інформації, а проблемні питання, які іноді можуть виникати під час адміністрування податків, вирішувати спільними зусиллями під час зустрічей за «круглим столом», на засіданнях громадської ради та у ході інших спільних заходів. Адже тільки таким чином робота органу податкової служби може здійснюватися дійсно відкрито і прозоро.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 452 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz