Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Інформація щодо роботи відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України за січень-червень 2011 року
17:17
Інформація щодо роботи відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України за січень-червень 2011 року
 З початку 2011 року відділом внутрішньої безпеки при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України проведено низку організаційних та практичних заходів щодо упередження корупційних проявів в органах державної податкової адміністрації у Донецькій області.
 Протягом січня –червня поточного року проведено 733 роз’яснювальних заходи, з яких 583 лекцій, виступів, бесід у колективах, 37 публікацій у пресі, 113 виступів по телебаченню, радіо.
 За результатами проведення службових перевірок співробітниками ВБК в ОДПС ДПА у Донецькій області, до прокуратури було направлено 29 матеріалів для прийняття рішення в порядку ст. 97 КПК України за фактами скоєння злочинів співробітниками ОДПС у Донецькій області, за якими порушено 12 кримінальних справ.
У червні поточного року було порушено 2 кримінальних справи у відношенні посадових осіб ОДПС у Донецькій області. 01.06.2011 року прокуратурою одного із міст Донецької області, за матеріалами ВВБ при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України порушено кримінальну справу у відношенні колишнього головного державного податкового ревізора інспектора ДПІ у Донецькій області. Ревізор – інспектор діючи навмисно, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб - приватного підприємця, вносила в офіційні документи – податкові декларації з податку на додану вартість ПП, завідомо неправдиві відомості про наявність у останнього фінансово-господарських відносин з підприємствами, які посвідчували право ПП на отримання податкового кредиту. За результатами вищезазначених дій, державі були завдані збитки в сумі 411,2 тис. грн. 17.06.2011 року районною прокуратурою одного міста Донецької області за матеріалами ВВБ при ДПА у Донецькій області УВБ ДПА України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України у відношенні колишнього старшого державного податкового інспектора, яка при виконанні своїх службових повноважень, умисно внесла до офіційних документів – декларацій з ПДВ ТОВ «А» завідомо неправдиві відомості про те, що нею було проведено камеральні перевірки, за результатами яких порушень не встановлено, хоча фактично дані перевірки не проводилися, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді не донарахування сплати до бюджету сум податку на додану вартість у розмірі 667,6 тис. грн.
З першого липня вступили в дію два антикорупційні Законі України, які містять ефективні правові механізми запобігання, виявлення, припинення та розслідування корупційних правопорушень як у публічній, так і приватній сферах.
Законами запроваджено ефективні засоби відшкодування шкоди, завданої корупційними діями, встановлено механізм поновлення порушених прав, свобод й інтересів громадян, юридичних осіб, інтересів держави. Також передбачено обов’язок негайно письмово інформувати уповноважені органи про виявлені корупційні правопорушення.
Звертаємось до платників податків: якщо законність дій працівників податкової служби викликають навіть невеликі сумніви, з метою підвищення оперативності реагування на можливі порушення та зловживання з боку працівників податкової служби пропонуємо негайно звертатись по телефону довіри відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України 8 (062)257-64-46.
 Старший оперуповноважений з ОВС ВВБ
при ДПА у Донецькій області УВБ ДПС України
підполковник податкової міліції М.В. Агулов
Переглядів: 604 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz