Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Червень » 10 » Моніторинг громадської думки щодо діяльності органів державної податкової служби
09:54
Моніторинг громадської думки щодо діяльності органів державної податкової служби

            Костянтинівською об’єднаною державною податковою інспекцією у 2 кварталі 2011року проведено моніторинг громадської думки шляхом опитування громадян стосовно діяльності  державної податкової служби. Соціологічне опитування проводилось під час подання податкової звітності, проведення семінарів, запису на особистий прийом до посадових осіб інспекції. За вказаний період у анкетуванні прийняли участь 115 респондентів.

У анкетуванні брали участь громадяни від 18 років до 60років. З загальної кількості опитаних 43%  підприємці, 51%  робітники та інші категорії громадян.

З числа опитаних 57% оцінили діяльність органів податкової служби щодо налагодження партнерських відносин з платниками податків як добру, 15% як дуже добру та 28% як задовільну.  Така оцінка діяльності пояснюється тим, що у 53% респондентів не виникає жодних проблем під час виконання податкових зобов’язань, а у 39% труднощі виникають іноді. Лише 8% респондентів не змогли надати відповідь на це питання у зв’язку з тим, що не стикались з ним.

77% опитаних громадян ніколи не стикались у податкових органах з випадками тяганини, грубощів, неуважності, не стояли в чергах, лише 11% опитаних іноді довилось стикатися з такими випадками та 11% респондентів не змогли надати відповідь щодо вказаних випадків.

Рівень розгляду звернень громадян, платників податків органами податкової служби оцінили як якісний та своєчасний 73% опитаних, а 26% не звертались зі зверненнями до податкових органів. В той же час за роз’ясненнями податкового законодавства до податкової служби звертались майже всі опитані: 69 % отримали такі роз’яснення своєчасно та на високому професійному рівні, а 22%  роз’ясненнями податкового законодавства задоволені.

На думку 34% опитаних найбільш негативний вплив на авторитет податкових органів має нестабільність та недосконалість податкового законодавства. Часті зміни в законодавстві та неоднозначне тлумачення законодавчих вимог негативно впливають на авторитет податкової служби так вважають відповідно 26% та 9% респондентів. Серед інших чинників, що мають негативний вплив були названі важка та заплутана податкова звітність (7%); значні фінансові санкції (5%); високі ставки податків (10%)  та інше.

Рівень виконання податківцями своїх функціональних обов’язків на відмінно оцінено 31% опитаних, на оцінку добре – 66%, на задовільно-2%.

Для формування позитивного іміджу податкової служби Костянтинівська ОДПІ будує свою роботу з платниками податків на засадах партнерства та взаєморозуміння. Найбільша віддача відчувається від проведення таких засобів як масово - роз’яснювальна робота з підростаючим поколінням по формуванню податкової культури, проведення навчальних семінарів, «круглих столів», прес-конференцій та брифінгів, сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», зустрічей з трудовими колективами. Ці заходи бувають найбільш дієвими і переконливими щодо добровільної і повної сплати податків. 

Враховуючи результати проведеного моніторингу Костянтинівська ОДПІ планує і в подальшому проводити активну роботу по встановленню партнерських відносин між податковими органами та платниками податків по формуванню позитивної громадської думки щодо діяльності органів державної податкової служби.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 569 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz