Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2014 » Грудень » 17 » Неоформлені працівники – проблема для всіх
16:49
Неоформлені працівники – проблема для всіх

Питання неоформленої праці та «сірих» зарплат є на сьогодні одним із актуальніших та обговорюваних.

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, що поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Разом з тим доволі часто доводиться спостерігати таке негативне явище, як виплата зароблених коштів «у конверті». Таким чином, належні фінансові ресурси не потрапляють до державної казни, наймані працівники, зайняті в нелегальному секторі економіки, позбавляються права на оплату листків тимчасової непрацездатності, на них не розповсюджується дія трудового законодавства, крім того, все це негативно позначиться на розмірі їхнього пенсійного забезпечення.

Костянтинівська ОДПІ проводить заходи, направлені на боротьбу та попередження нелегальної праці та її оплати. В 2014 році за результатами двох перевірок суб’єктів господарювання встановлені порушення в частині використання праці неоформлених працівників. Фахівці Костянтинівської ОДПІ є учасниками робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу яких входять представники місцевих органів влади, Територіальної державної інспекції з питань праці, Пенсійного фонду та центру зайнятості. За підсумками роботи робочої групи в 2014 році легалізовано 10 робочих місць та 14 працівникам підвищено заробітну плату. Крім того, проводяться бесіди та роз’яснювальна робота з роботодавцями щодо підвищення рівня заробітної плати працівників та належного оформлення трудових відносин.

Хочеться відмітити, що є роботодавці, які дійсно переймаються рівнем забезпечення своїх працівників, їхніми умовами праці. Це створює їм імідж серйозних та надійних партнерів, відповідальних та сумлінних платників податків. Таким чином, робота в правовому полі, відповідальність роботодавця за своїх працівників є не тільки благом робітника а й самого суб’єкта господарської діяльності.

 

Переглядів: 382 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz