Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Серпень » 18 » Обговорення проекту Податкового кодексу України
16:07
Обговорення проекту Податкового кодексу України

 

18 серпня 2010 року, в рамках всенародного обговорення проекту Податкового кодексу України, в Костянтинівській ОДПІ відбулась зустріч за «круглим столом» з віруючими громадянами, до порядку денного якого винесено лише одне питання: обговорення статті 35 глави 5-1 розділу ІІ проекту Податкового кодексу України. Віруючих громадян, які за своїми релігійними переконаннями відмовилися від ідентифікаційних номерів, сьогодні дуже хвилює порядок ведення обліку платників податків – фізичних осіб, запропонований проектом Податкового кодексу.

Як повідомили працівники податкової інспекції, за останні роки до органів державної податкової служби, в тому числі до Костянтинівської ОДПІ, було дуже багато звернень віруючих громадян щодо анулювання ідентифікаційних номерів. Також з відповідними позовами віруючі громадяни зверталися до суду. При цьому, зазначені позови судом задовольнялися, таким віруючим громадянам ідентифікаційні номери були анульовані, а інформація про їх доходи находила до органів податкової служби із зазначенням серії та номеру паспорту.

У абзаці третьому п.35.9 статті 35 глави 5-1 розділу ІІ проекту Податкового кодексу України передбачено, що «У разі якщо формування реєстраційного номера облікової картки платника податків у встановленому порядку суперечить релігійним переконанням фізичної особи, то за її зверненням реєстраційному номеру облікової картки платника податків присвоюється серія та номер паспорта громадянина України. Про застосування альтернативної форми обліку зазначається у документі, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі.".

Серед пропозицій, які надійшли від віруючих громадян – це можливість надання до податкового органу інформації про отримані доходи виключно на паперових носіях і тільки за прізвищем, ім’ям та по-батькові, а також залишення діючим Закону України «Про державний реєстр фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів».

Начальник відділу реєстрації та обліку платників податків Алла Ісік звернула увагу присутніх, що ведення обліку за прізвищем, ім’ям та по-батькові у зв’язку з наявністю повторювань (тобто у великої кількості громадян можуть бути однакові і прізвище, і ім’я, і по-батькові, навіть день народження) може призвести до втрати інформації про доходи,  ускладнить обробку інформації «громадянин – доходи – податки», яка потрібна для оформлення дотацій, субсидій, пенсій та інших соціальних виплат.

            Виконуючий обов’язки начальника інспекції Ольга Сосновська подякувала присутніх за участь в обговоренні такого важливого законопроекту і надані пропозиції, які будуть передані  до спеціально створеного кол-центу з обробки і узагальнення пропозицій до проекту Податкового кодексу.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

 

Переглядів: 477 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz