Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Прес-конференція першого заступника начальника Костянтинівської ОДПІ Ольги Сосновської
17:09
Прес-конференція першого заступника начальника Костянтинівської ОДПІ Ольги Сосновської
Днями у Костянтинівіській ОДПІ першим заступником начальника інспекції Сосновською Ольгою Анатоліївною проведено прес-конференцію із представниками місцевих засобів масової інформації з питань реформування податкової системи, легалізації трудових відносин, перших підсумків проведення операції «Врожай-2011».
Виступаючі перед журналістами Ольга Анатоліївна зазначила, що реформування податкової системи – це системний організований процес, який сприяє забезпеченню стабільності законодавства, спрощенню механізму адміністрування податків та зменшенню впливу людського фактора на прийняття рішень у процесі адміністрування податків. Однак, без розуміння й свідомого ставлення платників податків до порядку застосування норм податкового законодавства це неможливо. «Сьогодні ми працюємо над тим, щоб у відносинах податкової із платниками податків налагодилося партнерство із взаємною повагою і взаємною відповідальністю», - підкреслила Ольга Сосновська.
Представників ЗМІ цікавили й питання роботи інспекції по легалізації трудових відносин та виявлення випадків виплат заробітної плати «в конвертах»». З цього приводу, перший заступник начальника інспекції зазначила, що заробітна плата – це одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Приховування громадянами своїх доходів, виплата працедавцями заробітної плати «в конверті» негативно позначаються на наповненні державної казни, з якої йде фінансування соціальної сфери, медичного обслуговування населення, закладів освіти, тощо.
Правова необізнаність істотно послаблює позиції пересічного громадянина у відносинах із працедавцем, який не укладає трудову угоду з найманим працівником і вдається до виплати заробітної плати «в конверті». У такий спосіб нечесний роботодавець приховує доходи не подаючи звітність до податкових органів, нехтує своїми обов'язками щодо забезпечення законних соціальних гарантій працівників: може звільняти їх без пояснення причин, змушувати працювати понаднормово, позбавляє гідної пенсії.
Податківці не залишаються осторонь проблеми забезпечення трудових прав громадян і одним із основних напрямів роботи податкових органів по наповненню бюджету є робота по виведенню заробітної плати з «тіні». Користуючись нагодою, перший заступник начальника інспекції довела про участь костянтинівських податківців в операції «Урожай-2011», яка щорічно проводиться в період збору врожаю.
Зокрема, зазначила Ольга Сосновська, під пильне око податківців в цей період підпадає діяльність сільськогосподарських підприємств Костянтинівського району, які мають сільськогосподарські угіддя. Спільно з управлінням агропромислового розвитку Костянтинівської райдержадміністрації проводяться заходи щодо погашення податкового наявного податкового боргу, в т.ч. і з податку на доходи фізичних осіб.
На завершення прес-конференції, Ольга Сосновська відзначила, що перед податківцями поставлені дуже важливі стратегічні завдання, направлені на формування позитивного іміджу податкової служби України. «Податківець – це професійний, чесний службовець, який працює на державу, забезпечуючи їй можливість виконувати свої функції, тому податкова завжди відкрита для відвертого діалогу з платниками податків, органами місцевої влади, засобами масової інформації та суспільством», - підкреслила Ольга Анатоліївна, підсумовуючи результати зустрічі.
Відділ МРР та звернень громадян ОДПІ
Переглядів: 493 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz