Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Липень » 1 » Про головне в прямому ефірі
19:51
Про головне в прямому ефірі
Про результати роботи костянтинівських податківців у 1 півріччі 2010 року та основні напрямки діяльності органів державної податкової служби на друге півріччя поточного року, повідомила напередодні 20-річчя з дня створення державної податкової служби України і професійного свята – Дня працівника податкової служби, під час прямого ефіру на місцевому телеканалі «Скіф – 2», начальник Костянтинівської ОДПІ Лілія Павелко.
Зокрема, повідомила Лілія Павелко, за 6 місяців 2010 року костянтинівськими податківцями забезпечено надходжень до Зведеного бюджету 61,7 млн.грн., що на 5,8 млн.грн. більше, ніж за відповідний період 2009 року. До Державного бюджету зібрано 14,6 млн.грн., що на 1,3 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року., до місцевого бюджету надійшло 47,1 млн.грн., що на 4,5 млн.більше, ніж за 6 місяців 2009 року.
Як зазначила начальник податкової інспекції, майже 70 відсотків надходжень місцевого бюджету складають надходження податку з доходів фізичних осіб. У 1 півріччі 2010 року до бюджету надійшло 33,1 млн.грн. податку з доходів фізичних осіб, що на 4,7 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
В той же час, підкреслила Лілія Павелко, надходження саме податку з доходів фізичних осіб можуть бути значно більшими, адже, за даними звітності платників податків за формою 1-ДФ, 54% суб’єктів підприємництва виплачують заробітну плату найманим працівникам менше мінімальної, а ще 23,5% - менше 1000 грн.
Тобто, наголосила начальник податкової інспекції, 77,5% роботодавців виплачують дуже низьку заробітну плату. У разі підвищення заробітної плати навіть до середньогалузевого рівня, дозволить не тільки отримувати найманим працівникам гідну заробітну плату, а й призведе до збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб до бюджету.
Про те, що питання саме оформлення найманих працівників і виплата їм заробітної плати хвилюють не тільки податківців, а й пересічних громадян, свідчать і дзвінки телеглядачів, які надійшли до студії під час прямого ефіру. Лілія Павелко також повідомила телеглядачам про час проведення нею особистих прийомів громадян і порядок запису на ці прийоми, запропонувавши звертатися до неї у разі виникнення питань, пов’язаних з порушенням податкового та трудового законодавства.
Відповідаючи на запитання телеглядачів, Лілія Генріхівна звернула увагу на набрання чинності Законом України від 20.05.10 №2275 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким органам податкової служби надано право проводити позапланові податкові перевірки платника податків без його попереднього попередження у разі отримання органами податкової міліції інформації про ухилення платника податку або найманої особи від оподаткування при нарахуванні (виплаті, отриманні) заробітної плати, у тому числі не укладання такою особою трудових договорів з найманою особою згідно із КЗпП, а також у разі провадження особою господарської діяльності без державної реєстрації, а також інших пасивних доходів. Ще одне питання, яке на сьогодні є актуальним і для податківців, і для платників податків – це прийняття Податкового кодексу України.
Про основні відмінності майбутнього оподаткування, передбачені проектом Податкового кодексу, податкові канікули для малого бізнесу та зміни у веденні податкового обліку розповіла платникам податків начальник податкової інспекції.
Наприкінці телеефіру Лілія Павелко привітала податківців і платників податків з 20-річчям створення державної податкової служби, адже саме завдяки сумлінному ставленню кожного платника податків і громадянина до свого обов’язку по сплаті податків, наповнюється державна казна і стає можливим виконання державних соціальних програм.
Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 617 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz