Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Про результати опитування щодо підтримання основних положень проекту Податкового кодексу України
12:01
Про результати опитування щодо підтримання основних положень проекту Податкового кодексу України

Костянтинівською ОДПІ, в рамках обговорення проекту Податкового кодексу України, проведено соціологічне опитування серед платників податків щодо ставлення бізнесу регіону до ініціативи прийняття Податкового кодексу України. Респондентам було запропоновано відповісти на запитання щодо можливості підтримки ними основних положень проекту Податкового кодексу, вказати,  як на їх думку відобразиться прийняття цього документу на їх діяльність та на розвиток економіки країни. Аналіз проведеного опитування показує, що більшість  респондентів (майже 55%) в цілому підтримують прийняття Податкового кодексу та вважає, що це буде кроком вперед у реформуванні податкової системи України. З основними положеннями цього документу вже ознайомились 60% опитаних, а 30% планують зробити це в найближчий час або відразу після прийняття. Жоден опитаний не відповів, що його взагалі не цікавить Податковий кодекс, і це ще раз говорить про важливість обговорення проекту одного з найважливіших документів країни. 

З основних чинників, які мають позитивно вплинути на підприємницьку діяльність опитаних, майже 45% вважає податкові канікули для малого та середнього бізнесу, 20% - зменшення кількості податків та зборів, 15% - спрощене викладання законодавчих норм, 10% - зближення бухгалтерського та податкового обліків.

60 % опитаних твердо вірить, що прийняття  Податкового кодексу позитивно вплине на економіку держави,  30% теж сподівається на позитивний вплив, але мають деякі сумніви в цьому.   

У ході обговорення положень та ідей проекту Податкового кодексу і проведеного опитування, респондентами були вказані і основні проблемні питання які негативно (як на їх думку) можуть вплинути на розвиток бізнесу, а саме:

- зменшення обсягів доходів до 300тис.грн. для приватних підприємців для застосування спрощеної системи оподаткування може призвести до переходу деяких підприємців у «тінь»;

-  можливість щомісячного проведення контрольних виїзних перевірок (не частіше одного разу на місяць, та ще й з тривалістю такої перевірки до 15 діб) може призвести до постійно-тривалих контрольних перевірок;

- обов’язковість  застосування РРО СПД-фізичним особам, які здійснюють торгівлю на ринках може призвсти до закриття підприємницької діяльності багатьма приватними підприємцями.

Податкова служба ще раз запрошує платників податків прийняти участь у проведенні всенародного обговорення проекту Податкового кодексу України та висловити свою думку щодо основних положень нового документу!

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 550 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz