Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2012 » Червень » 20 » Сервіси для підприємців і рівень заробітної плати – завжди актуальні теми для обговорення
09:36
Сервіси для підприємців і рівень заробітної плати – завжди актуальні теми для обговорення
Про нові сервіси, які надаються в Центрі обслуговування платників податків йшлося 19 червня 2012 року на засіданні круглого столу в Костянтинівській ОДПІ. У засіданні прийняли участь начальник Костянтинівської ОДПІ Єлізавета Кальченко, заступник Костянтинівського міського голови Надія Тиха, начальник управління оподаткування фізичних осіб Костіцин С., завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян Кіріченко М., завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Палько Н., підприємці міста.
Начальник Костянтинівської ОДПІ Єлізавета Кальченко ознайомила присутніх з роботою Центру обслуговування платників податків. Зокрема, на податковому обліку в інспекції зареєстровано 4781 платника податків, в тому числі 1650 юридичних осіб і 3131 підприємця. З початку 2012 року в ЦОПП зареєстровано нових платників податків 189, знято з податкового обліку 288 СГД, видано 9 Свідоцтв платників ПДВ, прийнято 11237 податкових звітів (місячних і квартальних), видано 918 довідок.
Завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян Марина Кіріченко повідомила, що в Центрі створено «кабінет платника», в якому встановлено комп’ютер, де платники податків мають змогу подати звітність в електронному вигляді. Більш того, в Центрі, за окремим графіком, по принципу «Єдиного вікна», працюватимуть фахівці соціального захисту населення, центру зайнятості, міськвиконкому.
Оскільки сьогодні дуже актуальним є питання подання звітності в електронному вигляді, начальник інспекції довела, що при ДПІ у Калинінському районі м.Донецька створено сектор реєстрації користувачів при Центрі сертифікації ключів ДПС України, в якому платники податків області можуть безкоштовно отримати електронні ключі для подання звітності в електронному вигляді без паперового підтвердження і відвідування податкової служби.
«Зараз по ОДПІ 97,39 % платників ПДВ вже подають звітність в електронному вигляді. При цьому цей процент для юридичних осіб складає 97,01%, для фізичних осіб – 100%. І це не тільки декларації з податку на додану вартість, - подається абсолютно вся електронна звітність» - зазначила Єлізавета Кальченко.
 
Ще одним важливим питанням, яке обговорювалось за «круглим столом» - це рівень заробітної плати найманих працівників та оформлення трудових відносин у встановленому законодавством порядку.
Як повідомив начальник управління оподаткування фізичних осіб Станістлав Костіцин, у порівнянні з 1 кварталом 2011 року, мінімальна заробітна плата 1 кварталу 2012 року зросла на 14%, середня заробітна плата, по звітності платників податків до Костянтинівської ОДПІ за формою 1-ДФ зросла на 17,6%. Середня зарплата по місту склала 2280,44грн., по району - 2108,02грн.
Заступник міського голови Надія Тиха звернула увагу на необхідність застосування коефіцієнтів до заробітної плати. А саме, для врахування індексів інфляції, до розміру мінімальної заробітної плати потрібно застосовувати генеральний та регіональний коефіцієнти - 1,15 та 1,2. Тобто, заробітна плата у 1 кварталі мала бути не менше 1481 грн. У 2 кварталі мінімальна заробітна плата встановлена на рівні 1094 грн., з урахуванням коефіцієнтів – 1510 грн. З 1 липня мінімальна заробітна плата буде 1102 грн., з урахуванням коефіцієнтів – 1521 грн.
«Це не просто цифри, - підкреслила начальник податкової інспекції, - це доходи мешканців міста і району. Людям потрібно покупати продукти, одяг, ліки, оплачувати комунальні послуги. Отже, роботодавцям необхідно враховувати життєво-необхідні потреби своїх працівників. Крім того, збільшення заробітної плати – це збільшення надходжень до бюджету податку на доходів фізичних осіб, збільшення коштів на фінансування соціальних програм міста і району.»
Учасники засідання дійшли згоди про необхідність підвищення заробітної плати до рівня, не меншого за встановлений з урахуванням коефіцієнту, та підтримують можливість реєстрації безкоштовних ключів для переходу на звітність в електронному вигляді. В той же час, підприємці висловили побажання щодо можливості отримання ключів ЕЦП безпосередньо у Центрі обслуговування платників податків за місцем своєї податкової реєстрації, тобто в Костянтинівській ОДПІ.
 
Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 706 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz