Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Вересень » 3 » Щодо моніторингу громадської думки про діяльність державної податкової служби
15:59
Щодо моніторингу громадської думки про діяльність державної податкової служби

              Костянтинівською об’єднаною державною податковою інспекцією у 3 кварталі 2010року проведено дослідження громадської думки шляхом опитування громадян про якість роботи органів державної податкової служби, а також основних чинників, що впливають на їх авторитет. Соціологічне опитування проводилось під час подання податкової звітності, проведення семінарів, запису на особистий прийом до посадових осіб інспекції з окремих питань діяльності органів державної податкової служби. За вказаний період у анкетуванні прийняли участь 109 респондентів.

У анкетуванні брали участь  громадяни від 18 років до 60 років. Із загальної кількості опитаних 42%- підприємці, 52%-робітники  та інші категорії.

З числа опитаних 58% оцінили діяльність органів податкової служби щодо налагодження партнерських відносин з платниками податків як добру; 18% - як дуже добру та 26% як задовільну. Така оцінка діяльності говорить про те, що у 53% респондентів не виникає жодних проблем під час виконання податкових зобов’язань, а у 39% труднощі виникають лише іноді. Лише 7% респондентів не змогли надати відповідь на це питання у зв’язку з тим, що не стикались з ним.

77% опитаних громадян ніколи не стикались у податкових органах з випадками тяганини, грубощів, неуважності, не стояли в чергах, лише 11% опитаних іноді довилось стикатися з такими явищами. 11% респондентів не змогли надати відповідь, щодо вказаних випадків.

Рівень розгляду звернень громадян, платників податків органами податкової служби оцінили як якісний та своєчасний 69% опитаних, а 27% не звертались зі зверненнями до податкових органів.   В той же час, за роз’ясненнями податкового законодавства до податкової служби звертались майже всі опитані. 68 % отримали такі роз’яснення своєчасно та на високому професійному рівні, а  23%  роз’ясненнями податкового законодавства задоволені.

На думку 34% опитаних найбільш негативний вплив на авторитет податкових органів має нестабільність та недосконалість податкового законодавства.  Часті зміни в законодавстві  та неоднозначне тлумачення законодавчих вимог негативно впливають на авторитет податкової служби. Так вважають відповідно 26% та 4% респондентів. Серед інших чинників, що мають негативний вплив, були названі важка та заплутана податкова звітність (7%); значні фінансові санкції (5%); високі ставки податків (4%)  та інше.

Рівень виконання податківцями своїх функціональних обов’язків оцінили на відмінно 11% опитаних, на оцінку добре – 67%, на задовільно-22%.

На сучасному етапі суспільство виявляє неабияку зацікавленість роботою податкових органів. Для формування позитивного іміджу податкової служби Костянтинівська ОДПІ будує свою роботу з платниками податків на засадах партнерства та взаєморозуміння. Найбільша віддача відчувається від проведення таких заходів, як масово - роз’яснювальна робота з підростаючим поколінням по формуванню податкової культури, проведення навчальних семінарів, «круглих столів», прес-конференцій та брифінгів, сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», зустрічей з трудовими колективами. Ці заходи бувають найбільш дієвими і переконливими щодо добровільної і повної сплати податків.  

Основний чинник, який позитивно впливатиме на імідж податкової служби – це прийняття Податкового кодексу України, тому що його загальна мета – приведення всіх норм податкового законодавства до єдиного законодавчого поля та реалізація головного принципу оподаткування - справедливості.

                                                                                  Відділ ММР та звернень громадян

Переглядів: 474 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz