Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Серпень » 12 » Триває обговорення проекту Податкового кодексу України
15:56
Триває обговорення проекту Податкового кодексу України

10 серпня 2010 року у приміщенні Костянтинівської ОДПІ відбулось засідання круглого столу, присвяченого всенародному обговоренню проекту Податкового кодексу України за участю представників ДПА у Донецькій області, фінансових управлінь міста Костянтинівки і Костянтинівського району, міського і районного відділів економіки, депутатів Костянтинівської  міської і районної ради, заступника голови Костянтинівського міського голови, громадських організацій підприємців, представників підприємств та підприємців міста.

Під час засідання начальник Костянтинівської ОДПІ Лілія Павелко довела присутнім загальну мету проекту Податкового кодексу України – це приведення всіх норм оподаткування до єдиного законодавчого кола та реалізація головного принципу оподаткування – справедливості. І сьогодні першочерговим завданням є – донести цю ідею до кожного громадянина. Всенародне обговорення Проекту чи не вперше створює прецедент консолідації зусиль усіх верств населення для створення в країні цивілізованих економічних стосунків. Справжнього партнерства між державою та платниками податків. Створення зрозумілих правил для ведення бізнесу та спілкування з державою. Шанс для держави та платників податків відмовитись від традиційної ролі вічних опонентів та спробувати усім разом подивитись в одному напрямі - напрямі національних пріоритетів.

Лілія Павелко зазначила, що в ході обговорення проекту Податкового кодексу України, інспекцією вже проведена певна роз’яснювальна робота з платниками податків, в тому числі зустрічі з платниками податків, зустрічі з громадськими організаціями і журналістами, напередодні круглого столу проведені громадські слухання. Під час проведення заходів не тільки обговорювались основні нововведення, а й за їх результатами до ДПА у Донецькій області направлені певні пропозиції.

Заступник голови ДПА у Донецькій області Сергій Степенко звернув увагу, що Податковий кодекс має забезпечити єдине правове поле для суб’єктів господарювання, рівні умови ведення бізнесу і наблизити податкове законодавство до норм світового співтовариства. Також, він повідомив присутнім про створення при ДПА у Донецькій області регіонально кол-центру, саме до якого і надходять пропозиції від громадськості. Найбільшу дискусію викликають питання запровадження податку на нерухомість, критерії переходу на спрощену систему оподаткування, застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо. Усі пропозиції опрацьовуються та передаються до ДПА України, а потім до робочої групи, утвореної Міністерством фінансів.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Людмила Попета довела основні зміни в оподаткування, передбачені проектом Податкового кодексу для юридичних осіб. Начальник відділу масово- роз’яснювальної роботи та звернень громадян Наталія Палько ознайомила з новаціями в оподаткуванні фізичних осіб і приватних підприємців, особливостями податкового обліку платників податків.

Податківці звернули увагу присутніх на те, що у проекті Податкового кодексу передбачено зниження ставок податків, прозорість та спрощення процедур, зменшення кількості податків, розширення бази оподаткування у напрямі тіньового бізнесу.

Дискусія, яка розгорнулася під час обговорення проекту, засвідчила зацікавленість громадськості у наведенні порядку у податковій сфері, важливість встановлення рівних правил для усіх учасників бізнесу, необхідність пошуку компромісних рішень.

Водночас, і депутати місцевої ради, і представники місцевих органів влади, підтримуючи прийняття Податкового кодексу України закликали присутніх не забувати про соціальну сферу, тому що саме за рахунок надходжень до бюджетів усіх рівнів держава повинна забезпечити виконання соціальних гарантій. Адже, на їх думку, Податковий кодекс окреслює відносини держави і платника податків і має зберігати баланс інтересів та забезпечити невідворотність сплати податків.

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

Переглядів: 535 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz