Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Березень » 16 » ВИЗНАЧЕНІ ПЕРШІ 24 ПІДПРИЄМСТВА, ЯКИМ АВТОМАТИЧНО ВІДШКОДУЮТЬ ПДВ
10:05
ВИЗНАЧЕНІ ПЕРШІ 24 ПІДПРИЄМСТВА, ЯКИМ АВТОМАТИЧНО ВІДШКОДУЮТЬ ПДВ

15 березня, розпочалася «революція» в адмініструванні податку на додану вартість. Перші 24 підприємства відповідно до пункту 200.19. статті 200 Податкового кодексу України отримають автоматичне (без втручання податківців) відшкодування ПДВ.

Державна податкова служба вже передала до Державного казначейства офіційне повідомлення про початок автоматичного бюджетного відшкодування з переліком підприємств - отримувачів компенсації.

«Першопрохідці» представляють 14 регіонів країни. Половина з них – великі платники, інші – представники малого та середнього бізнесу. Загальна сума, що підлягає автоматичному відшкодуванню, складає 457,0 млн. грн. Ці гроші підприємства отримають на свої рахунки з Держказначейства протягом трьох операційних днів.

За словами Голови Державної податкової служби України Віталія Захарченка, «автоматика підходить до відбору підприємств, що отримують право на відшкодування ПДВ, набагато принциповіше, ніж живі люди».

«У лютому по податкових деклараціях з податку на додану вартість за січень 2011 року було задекларовано до відшкодування ­– 4 700,9 млн. грн. по 1 971 суб’єкту підприємницької діяльності, а комп’ютерна система відібрала лише 24», ­­– повідомив Голова ДПС.

За його словами, найбільш недосяжними виявилися вимоги щодо розміру заробітної плати, яка виплачується працівникам підприємств, що претендують на автоматичне відшкодування. Протягом чотирьох звітних періодів вона має бути не меншою, ніж 2,5 мінімальні зарплати.

«Цього показника не змогли дотриматися більше ніж 80% претендентів. Але для нас це – принципово. По-перше, це вимога закону. По-друге, держава має підтримувати, насамперед, тих підприємців, які забезпечують гідний рівень життя своїм працівникам. Це і є соціальне партнерство заради людей», – вважає В.Захарченко.

Серед інших вимог до суб’єктів господарювання, що претендують на автоматичне відшкодування, є відсутність розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов’язаннями контрагентів.

«Збудований законодавцем алгоритм автоматично виключає з числа претендентів тих, хто займається мінімізацією податків, а також тих, хто співпрацює з «мінімізаторами». Рівноправне партнерство держави та бізнесу – це такий формат відносин, де обидві сторони повинні вести відкритий діалог», – впевнений Голова податкової служби.

Віталій Захарченко підкреслив, що податківці зацікавлені в переході експортерів на «автоматичний» режим отримання відшкодування. «Ми прогнозуємо, що до середини цього року половина бюджетного відшкодування буде здійснюватися в автоматичному режимі. Сподіваємося, що це суттєво поліпшить інвестиційний клімат, стимулюватиме соціальну відповідальність вітчизняних бізнесменів», – підсумував В.Захарченко.

 Прес-служба ДПА України



Переглядів: 495 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz