Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Заробітна плата у «конверті»- сумні реалії сьогодення
15:22
Заробітна плата у «конверті»- сумні реалії сьогодення
Виплата роботодавцями своїм працівникам заробітної плати "у конвертах" є однією з сумних реалій сьогодення. Оскільки трудові відносини роботодавця і працівника нічим не закріплено, нелегальна оплата праці позбавляє робітників соціальних гарантій, а суб'єкти господарювання, де працюють особи без оформлення трудових відносин, позбавлені стабільної роботи.
До того ж, приховування громадянами своїх реальних доходів і виплата працедавцями "конвертованої" зарплати негативно позначаються на наповненні місцевого бюджету, звідки фінансуються дошкільні дитячі та інші навчальні заклади, заклади охорони здоров'я та культури того населеного пункту, де проживають і працюють ці громадяни та виховуються їх діти.
Тому, легалізація зарплати є одним із напрямків боротьби з тіньовим сектором економіки, якому приділяється особлива увага. Костянтинівські податківці постійно працюють над погашенням заборгованості із заробітної плати, недопущенням її виплати без сплати податку з доходів фізичних осіб або виплати нижче законодавчо встановленого рівня, недопущенням фактів виплати заробітної плати в "конверті”.
 За результатами проведених заходів, які проводились протягом року, скорочено заборгованості з виплати заробітної плати на суму 1,5млн.грн., а до бюджету додатково надійшло 580 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. Працівниками управління оподаткування фізичних осіб ведеться роз’яснювальна робота з платниками податків, щодо повноти та своєчасності сплати податку з доходів фізичних осіб та виплати заробітної плати.
За результатами проведених бесід з приватними підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування та фіксований податок, залучено до оподаткування 261 найману особу, надходження до бюджету склали 26,7 тис.грн податку з доходів фізичних осіб та 10,0 тис.грн. єдиного податку.
На протязі поточного року співробітниками відділу податкової міліції, по 14 СПД – фізичним особам передано матеріали до прокуратури по факту встановлення неоформлених найманих працівників та використання праці неоформлених робітників протягом двох та більше місяців, по 5 суб‘єктам порушені кримінальні справи.
Костянтинівська ОДПІ нагадує: кожен, хто працює на підприємствах та у приватних підприємців і отримує заробітну плату "в конверті" або ухиляється від сплати податків – ризикує майбутнім та ставить під загрозу своє матеріальне становище!
Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ
Переглядів: 496 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz