Костянтинівка  ІНФОрмаційна

Меню сайту
Головна » 2011 » Липень » 6 » Зарплата «у конверті» - проблема суспільства
11:29
Зарплата «у конверті» - проблема суспільства

            Тіньові процеси в сфері виплати заробітної плати залишаються, нажаль, досить розповсюдженими в нашій країні. Цим вони завдають великої шкоди громадянам, адже насамперед порушується їх конституційне право на гідний рівень життя для себе та близьких. Переоцінити збитки, які завдає виплата заробітної плати «в конвертах», практично неможлино, адже це не тільки втрати місцевих бюджетів, але й соціальні проблеми офіційно неоформлених працівників, які стають повністю беззахисними перед работодавцями.

У місті Костянтинівка та Костянтинівському районі постійно працює робочі групи по легалізації зайнятості населення. До складу цих груп, крім Костянтинівської ОДПІ, входять спеціалісти відділу економіки, підприємницької та регуляторної політики, Управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому, Пенсійного фонду України, міського фінансового управління, Центру зайнятості, відділу торгівлі та захисту прав споживачів. Всього з початку року в ході рейдових перевірок було виявлено 13 неоформлених осіб при виробництві меблевих виробів, 4 особи при виробництві будівельних матеріалів, 3 особи при випіканні хліба, 4 особи при здійсненні роздрібної торгівлі побутовою хімією, 2 особи, що здійснювали відеозйомку та ін.

Серед пріоритетних напрямків роботи костянтинівських податківців по легалізації трудових відносин та заробітної плати є виховання податкової культури серед населення, а саме масово-роз’яснювальна робота, публічні та навчальні заходи з молоддю шкільного та дошкільного віку, зустрічі з трудовими колективами, випуск власної друкованої продукції, розміщення інформації на сайті та на бігбордах міста.

Найближчим часом Костянтинівська ОДПІ планує налагодити співвідносини з профспілковими об’єднаннями Донецької області про надання до податкової служби інформації щодо надходження скарг від членів профспілок на роботодавців, які порушують трудове законодавство.

            Сьогодні все більше громадян усвідомлює ризики, пов’язані з приховуванням реальних доходів та отриманням заробітної плати «в конвертах». Адже зарплата «в конверті» позбавляє працівника в майбутньому можливості отримати гідну пенсію,  оплату тимчасової непрацедатності, виплати допомоги по безробіттю та інші проблеми.

            Шановні громадяни! Захистіть себе та свою старість - працюйте та отримуйте зарплату легально!

Відділ МРР та ЗГ Костянтинівської ОДПІ

 

Опубліковано: газета «Константиновский ветеран» № 27 від 06.07.11
Переглядів: 528 | Додав: kogni | Рейтинг: 0.0/0
Пошук по сайту
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz